martes, 7 de octubre de 2014

Ca D'Altri. Hombre Lobo Internacional, Zelisko Band i Roig! (Organitza Altraveu. Manacor 04.10.2014)Ca D’Altri. Hombre Lobo Internacional, Zelisko Band i Roig! Manacor 03.10.2014Altraveu neix a l’abril de 2013 per “fomentar noves propostes, ja siguin musicals, teatrals o plàstiques i donar un especial suport a l’art experimental”,“Tot i que l’activitat artística i els esdeveniments socials i culturals al nostre poble han augmentat de forma significativa durant els darrers anys, creiem que encara és possible aportar una visió alternativa a les propostes actuals”* A més, un dels punts interessants d’aquest col·lectiu es que no contemplen ni pretenen demanar subvencions, i segons la meva opinió es un encert. Des del moment que demanes diners a l’estat, ja estàs condicionat a seguir segons quines directrius, i vulguis o no, perds llibertat. També s’ha de comentar que a les entrades dels concerts que han fet fins ara, en un acte de transparència, Altraveu explica on van destinats els diners. No es pretenen amagar de res, el 10% de les entrades es per el col·lectiu + el que puguin guanyar amb les cerveses que es poden comprar a un euro, la resta es per els grups que actuen.

Les primera actuació musical organitzada per el col.lectiu es va celebrar dia 5 d’abril de 2013, i varen ser els Misery Strings (que aquest estiu han actuat al Solar Fest) els que varen tenir l’honor d'actuar a la presentació. Dins el mateix mes, concretament dia 26 d’abril, es va celebrar la primera edició de Ca D’Altri, que consisteix en realitzar una serie de concerts a cases particulars. En aquella ocasió varen actuar Miquel Serra, EMEA i DJ FlamB. L’èxit va ser total ja que es varen vendre totes les entrades disponibles. Malauradament per jo, no vaig poder assistir a cap de les dues ocasions.

Dons per aquesta segona edició de Ca D’Altri actuen: Hombre Lobo Internacional, Zelisco Band i Roig! i per el que hem comenten des de l’organització, les entrades varen volar en molt poc temps. Novament cal parlar d’èxit.

Dia 04 d’abril de 2014

Ens veiem tots els assistents al punt de trobada a les 17:00 del capvespre i ens comuniquen a quina casa hem d’anar. Ens informen que, de les tres cases on es realitzaran les actuacions, n’hi ha una (la segona) que no té bany així que hem d’aprofitar a la primera o esperar a la tercera, un detall. Acte seguit ens dirigim a la primera casa on està tot preparat perquè actuï Hombre Lobo Internacional, un autèntic one man band, o com diu ell mateix One Wolfman Band. Amb un bombo al peu dret, una caixa i un charles al peu esquerra i una guitarra, ofereix un concert d’uns trenta minuts aproximadament de rock and roll pur i dur. Al principi, com es evident, la cosa està un poc freda. La gent no s’acosta massa. Entre que encara falta cervesa al cos i que es el primer concert, la cosa està un poc tensa, però poc a poc es comencen a  veure les primeres persones que s’animen a moure els seus cossos seguint la música, a deixar enrera l’empagaiment i deixar-se endur. Mes cap al final del concert, a falta d’uns quatre temes, la gent, fent cas de l’avís seriós de, “acercaos, que el hombre invisible no ha venido hoy” s’acosta cap al llop i ja l’ambient canvia molt fent un final de concert molt animat, amb versió d'un tema dels Ramones y per acabar, la sempre efectiva New York New York, o millor dit, Manacor Manacor.


Acabat l’home llop, ens dirigim a la segona casa, que està molt aprop de la primera, per poder veure l’actuació del grup de Palma Zelisko Band. Y la veritat es que hem sorprenen. Son un grup que no segueix un estil definit cosa que sempre pot ser interessant. Dons presenten un conjunt de composicions pròpies que destaquen per la capacitat per crear ambient. Essent un grup que realitza una música relaxada, sense grans intensitats, la creació d’aquest es manifesta i la gent ho percep. Encantat de veure aquest grup que segons ells mateixos varen dir, era la primera vegada que actuaven fora de Palma. A veure si van fent més concerts per tota l’illa.

 

I per acabar els manacorins Roig!, que poc a poc es van fent un nom i ben merescut, actuen al jardí de la tercera casa (que està a uns cinc minuts caminant). I ofereixen una actuació memorable. Se que es imperdonable però com a manacorí amant de la música, no havia vist encara en directe aquest grup. Si que havia sentit les cançons a través del seu bandcamp però el temps no dona per tot i a vegades vas deixant les coses... Esper veure novament una actuació seva tot d’una que sigui possible. Sens dubte, el que vaig escoltar eren temes amb molta substància, amb intensitat, amb molta veritat. A mi hem va arribar aquella coseta. Allò que t’avisa de que el que estàs presenciant es especial. Sense tenir res a veure en l’apartat musical, hem varen recordar quant de petit vaig descobrir els Tots Sants, dons això.Acabats els tres concerts, s’ha de donar l’enhorabona a l’organització, tot estava al seu lloc, tot estava ben pensat, i tot d’una manera modesta i sense pretensions. I això que al final hem varen comentar que havien anat de cul tot el temps, però a part d’ells mateixos, ningú ho va notar. I amb relació al públic assistent, que per cert hi havia gent de diverses generacions a destacar dues nines d’uns cinc o sis anys presents als tres concerts, varen ser un exemple de comportament i civisme. Màxim respecte entre la gent i màxim respecte a les tres cases que varen cedir molt amablement. En definitiva, un capvespre excel·lent. unes tres hores i mitja de bon ambient, bona música, tertúlia, cerveses... Esper que es pugin realitzar actes culturals com el que vàrem poder gaudir. Tot el meu recolzament per aquest magnífic col·lectiu.

*Extracte agafat del text publicat a la web 40 Putes en relació a la presentació de Altraveu a Manacor Enllaç: Aquí

Texte i fotos: © Jesús Mateu Rosselló, 2014

Molt amablament na Clàudia Gómez m'ha cedit dues fotografies més per acabar de documentar amb imatges el que vàrem gaudir. Gracies.


No hay comentarios:

Publicar un comentario